De voor- en nadelen van vaporizers ten opzichte van sigaretten (of joints)

Er zijn eigenlijk maar twee basismethoden om cannabis in te ademen: roken of vapen. Hoewel het lijkt alsof vapen de duidelijk superieure keuze is, is het eigenlijk een beetje meer genuanceerd dan dat – daarom hebben we de voor – en nadelen van beide methoden geschetst, die alles omvatten, van smaak en potentie, tot gezondheid en gemak.

Gezondheid

Verdamping is de duidelijke winnaar in de gezondheidsafdeling: terwijl het verbranden van cannabisplanten (net zoals tabak en elk ander gerookt product) veel teer en andere carcinogenen veroorzaakt, laat een goede verdamping voornamelijk alleen de essentiële oliën van de plant vrij omdat deze onder de punt van verbranding. Deze essentiële oliën bevatten de meerderheid van de cannabinoïden en terpenen die cannabis de effecten geven, dus in essentie geeft verdamping je alle goede dingen en heel weinig van de slechte.

Hoewel veel studies aantonen dat deze schadelijke bijproducten van cannabisrook normaal niet dezelfde negatieve effecten hebben als tabakrokers om verschillende redenen, zouden de meeste gebruikers (vooral die met een aangetast ademhalingssysteem of immuunsysteem) het liever op een veilige plek spelen betreft gezondheid.

Discretie

Misschien is de belangrijkste reden dat draagbare vaporizers zo gewoon zijn geworden, omdat ze veel discreter zijn dan roken. In plaats van een skunky, dikke rook te creëren die op je kleding, haar en adem hangt, creëren vaporizers een zacht ruikende, aërosolachtige wolk die snel verdwijnt en blijft hangen voor veel minder tijd – plus, met de opkomst van e-cigs, wie moet zeggen wat je aan het dampen bent? Voor degenen die behoefte hebben om high te worden en dan terug te gaan naar het Thanksgiving-diner met oma of naar een tandartsafspraak te gaan, is een verdamper het wapen bij uitstek.

Gebruiksgemak

Hoewel het indrukken van een knop op een USB-oplaadbare vaporizer oneindig veel gemakkelijker lijkt dan het laden van een kom of het rollen van een joint, kunnen deze apparaten hun eigen unieke gedoe met zich meebrengen. Vooral in het geval van bloemenverdampers kan het proces van het vullen van de kleine kamer hoofdpijn zijn, evenals het verdampte plantenmateriaal opruimen als je klaar bent – iets dat op veel apparaten slechts een paar trekjes lijkt te duren. Ook zal een draagbare verdamper de batterij uiteindelijk leeg raken en moeten worden opgeladen, waardoor je mogelijk even niets te roken hebt.

Smaak

Verdamping heeft het bovengenoemde voordeel dat het plantaardig materiaal niet wordt verbrand, wat een schone (of vrij zachte) smaak geeft, vrij van de soms harde en houtachtige afwerking die je krijgt bij het roken van cannabis. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan deze genuanceerde smaak, maar de meeste mensen met hardcore wiet geven nog steeds de voorkeur aan roken, simpelweg omdat de rest van de vape-ervaring veel minder robuust is en enorm varieert, afhankelijk van hoe schoon en krachtig het apparaat op dat moment is. De smaak van roken is natuurlijk afhankelijk van het soort stam, kweekvaardigheid, enz., Maar over het algemeen is de rook erg dik en duidelijk, waardoor de smaak een betere kans heeft om zijn doel te bereiken voor de meeste gebruikers.