Is cannabis verdampen beter dan roken?

De meesten van ons herkennen instinctief dat het inhaleren van verbrandde plantenmaterie, van welke aard dan ook, niet het beste is voor onze longen. Dat is de reden waarom zoveel jongeren een vaporizer gebruiken. Of het beter is om met nicotine ingesmeerde dampen in te ademen staat ter discussie.

Maar als je geïnteresseerd bent in de medische voordelen van cannabis, en je wilt vermijden dat je rook en / of de dragervloeistoffen in dampsap of e-vloeistof inademt, dan is een droge, dampende cannabisbloem een ​​alternatief.

Is dampen van droge cannabisbloem veiliger dan roken?

Mensen inhaleren al eeuwenlang rook (zowel tabak als cannabis) en we weten dat het inhaleren van verbrand plantaardig materiaal ziekten kan veroorzaken, waaronder chronische bronchitis, longemfyseem en longkanker. Het inhaleren van de stoom uit verhit plantenmateriaal is anders. De meeste cannabis vaporizers verwarmen tot 165-187 °C. Bij deze temperaturen is er geen verbranding of vrijzetting van kankerverwekkende chemicaliën. Je inhaleert warme lucht die over de plant is getrokken zonder dat de plantstof wordt verbrand.

Moet ik de cannabisbloem voorbereiden voordat ik hem in de verdamper plaats?

Je moet je cannabis schoonmaken om de stelen en zaden te scheiden, net zoals je zou doen als je het in een pijp of joint zou gaan roken. Het malen van de bloem zal meer van de harsen aan de hete lucht blootstellen, waardoor het extractieproces efficiënter wordt – en je meer uit je cannabis kunt halen.